در حال بارگذاری ...
شنبه 29 دی 1403

گفت‌وگوی سرپرست دانشگاه ملی مهارت در برنامه زنده «پرسشگر» از شبکه آموزش

دکتر زمانی شامگاه دوشنبه ۲۶ آذرماه با حضور در شبکه آموزش و برنامه زنده «پرسشگر»، پیرامون موضوع صنایع بزرگ؛ راه‌گشای ارتقای آموزش‌های فنی و مهارتی سخن گفت.

به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه، سرپرست دانشگاه ملی مهارت در ابتدای سخنان خود ضمن معرفی دانشگاه ملی مهارت، به ارائه اطلاعات و آماری از تعداد دانشکده‌ها و آموزشکده‌های تابع دانشگاه و پراکندگی آن‌ها در سطح کشور، اعضای هیئت علمی، دانشجویان و مقاطع تحصیلی و نوع آموزش‌ها در دانشگاه ملی مهارت پرداخت. دکتر زمانی در پاسخ به این سؤال که دانشگاه چه تفاهم‌نامه‌هایی با جامعه صنعتی منعقد کرده است، گفت: تفاهم‌نامه‌ها و معاهده‌های مشترکی با صاحبان صنایع داشته‌ایم که این معاهده‌ها در قالب کنسرسیوم‌های اشتغال دانشجویی در پنج استان کرمان، خراسان رضوی، مرکزی، تهران و شهر کاشان عملیاتی شده است و این برنامه در سایر استان‌ها نیز دنبال می‌شود. وی افزود: این کنسرسیوم‌ها در سه سطح قابل اجرا هستند؛ ابتدا جذب نیروی فارغ‌التحصیل ما در صنعت، دوم، جذب فارغ‌التحصیلان بر اساس نیازهای تخصصی و خاص و سوم، بورس دانشجویان که این صرفاً به معنای پرداخت حقوق نیست و به نوعی، سفارش صنعت مبتنی بر آموزش‌های مهارتی نیز خواهد بود.

سرپرست دانشگاه ملی مهارت در پاسخ به میزان اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه تصریح کرد: بر اساس مطالعات انجام‌شده توسط مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بیش از ۶۰ درصد از فارغ‌التحصیلان ما جذب بازار کار می‌شوند.

دکتر زمانی راهکار کوتاه‌مدت برای ارتباط دانشگاه با صنعت را اینگونه تشریح کرد: ما با تجهیز کارگاه‌ها نه تنها با اعتبارات دولتی، بلکه با جذب اعتبارات از صاحبان صنایع می‌توانیم به امر ارتباط مؤثرتر دانشگاه و صنعت کمک کنیم. وی گفت: ایجاد تغییر سالانه در سرفصل‌های درسی و نوع آموزش‌ها مبتنی بر نیاز صنایع نیز از جمله گام‌های مهم دانشگاه ملی مهارت در مسیر توسعه و کیفیت‌بخشی به ارتباط دوسویه دانشگاه و صنعت است‌‌.

سرپرست دانشگاه ملی مهارت یکی از راه‌های مؤثر برای تحقق برنامه هفتم توسعه، یعنی رسیدن به ۴۰ درصد از آموزش‌های کشور در راستای مهارتی شدن آموزش عالی را ایجاد خلق ذهنی در بین مسئولان و مدیران بالادستی خواند؛ به نحوی که موضوع ضرورت آموزش‌های مهارتی و تربیت تکنیسین از اولویت و اهمیتی ویژه برای مسئولین برخوردار شود.